Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Adevărul șocant despre pateul de ficat. Ce este ingredientul care înlocuiește ficatul

Adevărul șocant despre pateul de ficat. Ce este ingredientul care înlocuiește ficatul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Multe sortimente de pateu de ficat comercializate în România conțin doar 5% ficat. Când cumperi o cutie de pate din porc pe etichetă scrie mic de tot câtă carne conține de fapt. Când ne uităm la ingrediente aflăm că ficatul de porc din compoziţie este de doar 20 la sută, restul este slănină, apă, şorici, proteină vegetală din soia şi alte ingrediente.

Pateu de ficat Iniţiatorul legii spune că producătorii şi vânzătorii întreţin o politică de marketing nu tocmai corectă.

Pateu de ficat „Pot să producă în continuare ceea ce fac, dar să nu le mai spună, de exemplu, pate de ficat, pentru că are doar 5% ficat. Să îi spună pastă cu gust de pate de ficat sau cremă cu gust de telemea sau cu gust de caşcaval", explică Ştefan Băişanu, deputat ALDE, citat de dig24.

Salamul de porc, crenvurşti de pui, pateul din ficat sau iaurtul de capră vor trebui să conţină minimum 95 la sută carne sau lapte, pentru a-şi păstra denumirea. E propunerea unui parlamentar, care acuză producătorii că au etichete mincinoase.

Nutriţioniştii, în schimb, atrag atenţia la pericolul pentru sănătate reprezentat de substanţele folosite pentru a substitui materia primă.

Cantitatea de carne sau lapte folosită la diverse alimente diferă de la un produs la altul. Uneori, e vorba despre cantităţi extrem de mici, completate cu substanțe mai mult sau mai puţin sănătoase.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani