Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul Botoşaniului averizează: Nu vom avea bani să ne plătim curentul electric

Primarul Botoşaniului averizează: Nu vom avea bani să ne plătim curentul electric

Adaugat de: Ziare Botosani

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, ia în calcul reducerea programului de iluminat public sau a numărului de becuri aprinse pe timpul nopţii, ca urmare a scumpirii energiei electrice. El a declarat că preţul electricităţii a crescut, în acest an, cu aproximativ 35%, iar municipalitatea nu dispune de resurse financiare pentru a acoperi costurile suplimentare.

„Vorbim despre modul galopant în care creşte preţul pe megawatt. Încercăm să obţinem un preţ mai bun. Deja este o creştere de 40 de lei/MW, iar noi ne-am preconizat doar nişte bani pentru iluminatul public sau pentru tot ce înseamnă alimentare cu energie electrică a şcolilor, a instituţiilor, a primăriei. Este o creştere aşa cum nu ne puteam închipui. Sperăm că cineva va interveni să tempereze acest lucru, dar noi nu vom avea bani să ne plătim curentul electric până la sfârşitul anului”, a afirmat Flutur.

Primarul Botoşaniului susţine, de asemenea, că municipalitatea nu dispune de bani în buget pentru subvenţia la energia termică pentru sezonul rece următor. Flutur a precizat că reducerea impozitului pe profit de la 16 la 10% a generat o diminuare cu aproape 50% a veniturilor municipalităţii. Sursa: administratie.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani