Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Premieră în România: Agricultorii dau în judecată meteorologii. Ce reproşează prognozei meteo

Premieră în România: Agricultorii dau în judecată meteorologii. Ce reproşează prognozei meteo

Adaugat de: Ziare Botosani

Premieră în România: agricultorii ameninţă că depun plângere penală împotriva meteorologilor pentru prognozele din lunile aprilie, mai şi iunie. Fermierii spun că Administraţia de Meteorologie nu i-a avertizat că va fi secetă, iar ei nu şi-au luat măsuri de precauţie. Iniţiativa aparţine agricultorilor din zona Moldovei, care se plâng că recoltele de grâu, porumb şi floarea soarelui sunt compromise.

În Iaşi, seceta a pârjolit ogoarele. Arşiţa a crăpat pământul şi a lăsat plantele uscate pe câmp. Sunt zone unde recoltele sunt compromise până la 100%. Pentru tot acest dezastru, agricultorii arată cu degetul spre meteorologi şi vor să depună plângere penală la începutul săptămânii viitoare, informează ştiri.tvr.ro.

Fermierii spun că au ţinut cont de prognoza meteo când au semănat şi de aceea au folosit soiuri mai puţin rezistente la secetă. Doar că în aprilie şi mai n-a plouat deloc, iar culturile n-au răsărit. Agricultorii estimează că pierderile cele mai mari sunt la porumb şi floarea soarelui. Dar şi la grâu şi rapiţă.

Experţii în agro-meteorologie de la Administraţia Naţională se apără şi îi trimit pe fermieri la hărţile cu rezervele de apă.

Deocamdată, ministerul Agriculturii evită să ofere date în ceea ce priveşte producţiile din acest an. Însă estimările fermierilor arată că va fi un an mai slab decât 2014.

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani