Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
UNPR-iștii vin cu o propunere inedită privind buletinele de vot pentru alegerile locale 2016

UNPR-iștii vin cu o propunere inedită privind buletinele de vot pentru alegerile locale 2016

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

O propunere legislativă privind introducerea pe buletinul de vot a fotografiilor candidaților pentru alegerile parlamentare va fi depusă luni, la Senat, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, senatorul UNPR Constantin Popa.

Conform acestuia, această modificare a buletinelor de vot va permite o mai precisă individualizare a candidaților, va elimina confuziile nedorite și va descuraja absenteismul.

Senatorul UNPR susține că „propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor și permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal”.

„Lista de candidați prezentată electoratului sub forma unei simple înșiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume și formațiune politică, la o mai bună individualizare a candidaților”, a spus Popa.

Potrivit senatorului, inițiativa sa legislativă vine în special în sprijinul „persoanelor în vârstă sau cu o pregătire precară, foarte numeroase în țara noastră, precum și a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidații”. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani