Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
PNL începe campania electorală. Liberalii vor salarii mai mari pentru cei din administraţia locală

PNL începe campania electorală. Liberalii vor salarii mai mari pentru cei din administraţia locală

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Liderii PNL îşi motivează aleşii locali, în pragul parlamentarelor, prin anunţarea oficială a faptului că vor susţine creşterea salariilor funcţionarilor cu o medie de 22%, începând cu 2017.

Copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au subliniat, în discursurile lor de la Liga Aleşilor Locali, desfăşurată vineri, că au drept obiectiv, pentru programul de guvernare, creşterea salariilor funcţionarilor publici cu o medie de 22% din 2017. „Rezolvarea problemei salarizării este una din priorităţile zero cu care PNL va veni la guvernare”, a declarat Gorghiu în faţa a peste o mie de aleşi locali.

Vasile Blaga a fost şi mai direct în ceea ce priveşte necesitatea creşterii salariilor pentru cei din administraţia locală. „Da, este bine să vorbim de salarii şi acum. Nu poţi performa cu salariul minim pe economie în administraţia locală. Apoi, ce vom face cu primarii. Ce o să zică lumea? Vă dau un exemplu de diferenţă (n.r.-salarială): APIA, cu 9.000 de suflete. Salariul mediu e 5.400 de lei“, a precizat copreşedintele Blaga.

Cel puţin doi miniştri din rândul aleşilor locali Mai mult, liderul liberal a plusat. „Ca lucrurile să nu rămână pe hârtie, trebuie să avem grijă de un lucru. În viitorul Guvern, ministrul de Interne şi ministrul Dezvoltării Regionale să vină din rândul aleşilor locali pentru că altfel se întâmplă ce se întâmplă de 26 de ani“, a adăugat acesta, după care a punctat că şi oameni din adminisitraţia locală vor fi puşi şi funcţii de secretari de stat. Citeste mai mult: adev.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani