Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesajul senatorului Doina Federovici, transmis la începutul noului an școlar. „Mult succes în noul an școlar!”

Mesajul senatorului Doina Federovici, transmis la începutul noului an școlar. „Mult succes în noul an școlar!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Vacanța mare si-a făcut bagajele și a predat ștafeta unui nou început de an școlar. Într-un plan  simbolic, septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală.

Ne regăsim în universul școlii, părinți, elevi și profesori, încercăm să definim concepte și idealuri. Începerea școlii este un prilej de bucurie pentru unii și unul de întristare pentru alții. O parte din învățăcei visează să trăiască într-o eternă vacanță, lipsiți de griji și de efortul de a învăța, o altă parte așteaptă cu nerăbdare noul an școlar, pe care îl văd nu numai ca o treaptă necesară din viață dar și ca un prilej de a absorbi ori de a se îmbogăți cu noi cunoștințe.

Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate.

La început de drum, în anul scolar 2015-2016, îmi exprim încrederea în dăruirea și competența învățătorilor și profesorilor, în buna lor credință și puterea de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie.

În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.

În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori.

Copiilor le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai frumos, mai curat.

Fie ca împreună, dascăli, copii, părinți, comunitate să ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii,al descoperirilor și formării personalității.

În încheiere, permiteți-mi să le transmit elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, părinților și cadrelor didactice multă răbdare, decizii înțelepte și să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noştri.

Mult succes tuturor!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani