Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doina Federovici: „Guvernul a aprobat creșterea salariului cu 12% pentru 60.000 de persoane din educație”

Doina Federovici: „Guvernul a aprobat creșterea salariului cu 12% pentru 60.000 de persoane din educație”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Guvernul a aprobat ieri creșterea cu 12% a salariului pentru 60.000 de persoane, cadre nedidactice din învăţământul preuniversitar şi universitar.
 
„Creșterea veniturilor personalului nedidactic din educație reprezintă o promisiune îndeplinită a actualului Guvern, care și-a luat angajamentul de a spori nivelul de trai pentru toate categoriile sociale și profesionale din România până în 2016. Consider că această măsură arată respect față de partenerii sociali din domeniul educaţiei și este un semn de valorizare a muncii pentru cei care își aduc contribuția la desfășurarea procesului de învățământ”, a declarat Doina Federovici.
 
Majorarea veniturilor va intra în vigoare de la 1 august anul acesta și se referă la salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare. De asemenea, această mărire salarială are în vedere și cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

„Măsura este justificată având în vedere Acordul încheiat între Guvernul României şi federaţiile sindicatelor reprezentative din învăţământ şi ţinând cont de faptul că în Ordonanţa de urgenţă nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 sunt prevăzute creşteri salariale de 5%, începând cu 1martie 2015 şi cu 1 septembrie 2015 numai pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, omiţându-se personalul nedidactic din învăţământ.” a completat senatorul social democrat.

La nivelul județului Botoșani, vor beneficia de această majorare salarială peste 1200 de persoane.

Guvernul ia în considerare în perioada următoare să majoreze cu până la 12% și salariile angajaţilor din administraţia publică locală. Această creștere se va realiza în funcţie de bugetul şi de plafonul stabilit de Ministerul de Finanţe.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani