Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
COMUNICAT: Trei consilieri PNL ripostează la afirmațiile „vremelnicilor” copreședinți ai PNL Dorohoi

COMUNICAT: Trei consilieri PNL ripostează la afirmațiile „vremelnicilor” copreședinți ai PNL Dorohoi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Constatăm cu regret că în Dorohoi nici moartea a zeci de tineri în clubul COLECTIV, nici solicitările zecilor de mii de oameni care au ieșit în stradă, cerând un alt mod de a se face politică, nu au putut să sensibilizeze pe vremelnicii copreședinți ai PNL Dorohoi. Și pentru cine nu îi cunoaște, reamintim că astăzi, la Dorohoi, liberalismul este reprezentat de domnii Bursuc Constantin și Andrieș Valerian, care acum trei ani și jumătate în urmă îl denigra și îl batjocorea public pe Bursuc Constantin. Motivele sunt lesne de înțeles, domnul Andrieș fiind pe atunci reprezentant marcant al politicii de tristă amintire, susținător înfocat al Guvernului Boc, cel care se face vinovat de tăierea salariilor și pensiilor.

Acum, după ce am făcut cunoștință cu cei doi apărători ai liberalismului, trebuie să ne amintim și care a fost motivul demiterii domnului Constantin Bursuc din funcția de viceprimar. E simplu: același motiv pentru care noi, ceilalți membri PNL din cadrul Consiliului Local Dorohoi nu l-am mai susținut. Nu l-am mai susținut pentru că a trădat încrederea cetățenilor care au votat USL. Nimeni nu trebuie să uite că în alegerile din anul 2012 cetățenii au votat un program politic USL, iar noi, liberalii, am promis că vom colabora cu PSD pentru binele Dorohoiului.

Nu suntem răspunzători că domnul Bursuc a început să se opună oricăror proiecte imediat după alegerile din 2012. El nu a mai avut răbdare. Poate că așa a vrut destinul, să aflăm că Bursuc Constantin se vedea deja viitorul primar al Dorohoiului. Și din acel moment, noi, cei patru consilieri care nu vrem să înșelăm votul populației, am considerat că în joc este chiar imaginea partidului, pe care am dorit și, credem că am reușit, să o apărăm.   

Putem spune că ne mândrim cu faptul că prin votul nostru s-au aprobat foarte multe lucruri benefice pentru dorohoieni și, indiferent de supărarea domnilor Bursuc și Andrieș, noi chiar am ținut cont de cetățean și de partidul care ne-a trimis în Consiliul Local. Domnul Bursuc nu are cum să declare așa ceva...

Cât despre apelurile disperate ale domnului Andrieș, care declară că de doi ani se zbate să ne înlăture din Consiliul Local, vrem să-i amintim că fuziunea PNL - PDL a avut loc abia anul trecut. Să înțelegem că domnul Andrieș colabora pe ascuns cu PNL cu an înainte?  

Dragi dorohoieni, am dorit să vă comunicăm aceste rânduri doar pentru a arăta că unii oameni care fac politică la Dorohoi nu pot să vină (oricât ar vrea), în fața dumneavoastră și să vă spună că ei au făcut. Pentru că nu au făcut nimic. A scrie săptămânal tot felul de articole otrăvite, a promite orice, a spune mereu că trebuie făcut, că trebuie mers, că trebuie, trebuie, trebuie... Asta știe toată lumea! Mereu trebuie câte ceva. Dar a nu spune niciodată cum vor face, cum vor aborda unele probleme, de unde vor lua finanțări, atunci mesajele lor nu înseamnă decât vorbă goală. Și credem că v-ați convins de mult timp despre acest trist adevăr...

Vi se spune că “cei patru consilieri care au trădat” și au votat pentru schimbarea lui Constantin Bursuc sunt responsabili de ceea ce se întâmplă azi în Dorohoi. Dacă e așa, atunci suntem mândri că am contribuit la ceea ce s-a făcut în orașul nostru și, indiferent de ceea ce se va întâmpla în viitor, dacă vom mai candida sau nu, măcar nu ne va fluiera lumea pe stadă.  

Dacă votul nostru a contribuit la reabilitarea de școli, la dotarea Spitalului Municipal, la reabilitarea și constrirea de străzi și alei, dacă am susținut proiectele de hotărâre prin care s-au rezolvat cererile cetățenilor și dacă asta înseamnă că am trădat votul cetățenilor, atunci suntem mândri că ne-am făcut datoria față de comunitate.

Trebuie să spunem și că înțelegem supărarea domnului Bursuc. El nu a dorit să fie alături de noi, crezând în alte valori. Atitudinea dumnealui este aceea a unui om învins de propriile orgolii. Să fii copreședinte PNL și să fii supărat că PNL are totuși viceprimar la Dorohoi, este o dovadă de derapaj politic.

Cât despre supărarea domnului Andrieș, despre preocuparea dumnealui de a se debarasa de noi, nu putem decât să lăsăm cetățenii să tragă concluziile. Îl înțelegem că devenind liberal printr-o conjunctură, încă nu reușește să se obișnuiască cu desființarea PDL. Poate din acest motiv nu ne-a chemat niciodată la ședințe sau măcar la o discuție amicală. Cine știe, poate ar fi înțeles că rezolvarea problemelor comunității este mai importantă decât lupta fără rost cu patru consilieri, care, să spunem adevărul, au avut mai multe voturi decât cei trei consilieri locali PDL.

Și ca o curiozitate, atragem atenția celor doi copreședinți, că de un an de zile, nu mai suntem patru, ci doar trei consieri locali din vechiul 1PNL: între timp, unul a devenit independent.

În final, nu dorim decât să asigurăm cetățenii care ne-au votat că nu ne vom lăsa influențați de astfel de atacuri, că vom fi ca și până acum, receptivi la doleanțele populației și, cât ne va sta în putință nu vom abdica de la linia pe care am adoptat-o. Pentru că ar fi păcat să votăm împotriva oricărui proiect, doar pentru că așa vor domnii Bursuc și Andrieș.

Consilieri locali PNL:
Lucian Topalagă
Ionel Săcălianu
Dan Molociniuc

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani