Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Ţapardel: România poate câştiga foarte mult de pe urma relaxării sistemului de vize european

Claudia Ţapardel: România poate câştiga foarte mult de pe urma relaxării sistemului de vize european

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Relaxarea sistemului de vize în UE poate crea avantaje economice foarte mari, inclusiv României, a afirmat la Bruxelles eurodeputata Claudia Ţapardel, organizatoarea conferinţei internaţionale „Visa Package: Toate drumurile duc către Europa”.
 
„Un pachet nou legislativ al vizelor în UE are aplicabilitate în turism, pe piaţa muncii şi în mediul academic. Deschiderea Europei  către exterior, către turiştii din spaţiul extra-european, către studenţi străini,  dar şi către o forţă de muncă nouă poate reprezenta o schimbare categorică de paradigmă, care ne va aduce cu certitudine avantaje economice considerabile,” a declarat Claudia Ţapardel.
 
„România poate să fie una din țările câștigătoare, dacă revizuirea legislației vizelor în UE primeşte susținerea necesară pentru a fi adoptată. Avem nevoie de mai mulţi turişti, de investitori, inclusiv din spaţiul extra-european şi de studenţi care pot alege cu ușurință să rămână aici, în România” a specificat Claudia Ţapardel, eurodeputată PSD.
 
„Creşterea numărului de turişti, preconizată după adoptarea Vizei turistice în UE poate să aducă între 500 de milioane şi un miliard de euro profit în sectorul turistic. Având în vedere că actualul sistem de vize în UE, restrictiv pentru spaţiul extra-european, ne privează, din anul 2000, de cca. 50 de milioane de turişti pe plan mondial este uşor de cuantificat care ar fi câștigurile introducerii unui cod de vize modern, adaptat la realitatea prezentului” a subliniat Claudia Ţapardel la conferinţa "Visa Package: Toate drumurile duc către Europa", din Bruxelles.
 
„Am organizat această conferință, pentru a putea avea o viziune reală şi echilibrată asupra avantajelor unei deschiderii mai mari a Europei faţă de exterior. Atât viza turistică cât şi întreaga regândire a sistemului de vize trebuie să aibă loc rapid, în aşa fel încât să introducem un echilibru mult mai clar între nevoia de securitate şi avantajele economice care vin odată cu creşterea numărului de vizitatori în Europa” a mai spus Claudia Ţapardel.
 
Conferinţa a fost organizată în cadrul Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului Internaţional şi a Patrimoniului Cultural, înfiinţat şi co-prezidat de eurodeputata PSD, Claudia Ţapardel.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani