Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Ţapardel promovează la Bruxelles carierele femeilor în domeniul transporturilor

Claudia Ţapardel promovează la Bruxelles carierele femeilor în domeniul transporturilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Claudia Ţapardel, eurodeputată PSD, a fost gazda unei conferințe internaționale la Parlamentul European, unde a invitat femei cu cariere de succes din sectorul transporturilor europene. Conferinţa „Women in Transport" organizată de către Claudia Ţapardel a adus în prim-plan exemple de femei de succes care au ajuns la un nivel profesional de top în domeniul transporturilor. Un obiectiv important, enunțat de inițiatoare, este de a atrage cât mai multe femei într-un domeniu dominat numeric de bărbaţi şi de a le pune acestora la dispoziţie atât un cadru legal echitabil în sector, cât şi inspirația necesară pentru a reuşi în transporturi.

„Suntem aici pentru a sparge barierele ideilor preconcepute şi pentru a arăta tuturor femeilor din Europa că se poate, prin pasiune şi multă muncă, să ajungi la cele mai înalte niveluri profesionale în acest domeniu considerat unul complex, tehnic şi dominat, cel puţin numeric de bărbaţi", a declarat la Bruxelles Claudia Ţapardel.

Eurodeputata PSD a invitat la conferinţă femei care au ajuns la un nivel de top în cariera lor din domeniul transporturilor. Diana Ventoneac, prima femeie comandant de aeronavă ATR la Tarom, Madi Sharma, CEO al unui conglomerat internaţional de companii de transport şi ONG-uri din domeniu şi, de asemenea, membră a Comitetului Economici şi Social, raportoare pe problema femeilor din transport, Dagmar Grossmann, CEO la o companie de succes de trasport aerian şi Brigitte Ollier, activă în societatea civilă şi membră a Asociaţiei Internaţionale de Transport public sunt doar câteva din exemplele pe care Claudia Ţapardel le-a oferit publicului pe post de modele de succes feminin în lumea transporturilor.

„Am vrut să aduc în faţa opiniei publice exemple reale de succes în transporturi, femei puternice care au depăşit toate obstacolele pentru a ajunge comandant de aeronavă de linie, CEO la companii multinaţionale de succes în domeniul transporturilor, în top managementul unora dintre cele mai puternice companii de automobile din lume şi nu în ultimul rând profesioniste în sectorul public, spre exemplu în cadrul Dirtectoratului General pentru Transport din Comisia Europeană" a subliniat Claudia Ţapardel.

„Fiecare dintre aceste femei are o poveste de succes pe care trebuie să o promovăm cât mai bine pentru a arăta tuturor femeilor din Europa că transporturile nu reprezintă un domeniul închis pentru ele. Madi Sharma, Andreja Kodrin, Diana Ventoneac, Dagmar Grossmann, Brigitte Kasztan, Brigitte Ollier nu sunt doar simple nume din domeniul transporturilor, sunt exemple de femei puternice care au reuşit în lumea transporturilor, o lume considerată a bărbaţilor" a continuat Claudia Ţapardel.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani