Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Ţapardel promovează Delta Dunării printr-un eveniment organizat la Bruxelles

Claudia Ţapardel promovează Delta Dunării printr-un eveniment organizat la Bruxelles

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Miercuri, 1 iulie, la Bruxelles va avea loc conferinţa „Green&Blue Tourism”, organizată de copreşedinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, Claudia Ţapardel.

Eurodeputata PSD Claudia Ţapardel consideră că eco-turismul este un capitol foarte important în dezvoltarea sectorului turistic european.

„Având în vedere că în Europa şi în România avem numeroase destinații naturale cu potenţial turistic  fantastic am considerat că este oportun ca împreună cu colegi din Parlamentul European să dezbatem soluţiile pe care le putem găsi pentru dezvoltarea şi protejarea acestor zone” a punctat Claudia Ţapardel.

„Exemplele concludente pe care le-am ales pentru a reprezenta corect problema abordată sunt din România, Slovenia şi Malta. Am considerat, împreună cu colegii mei Therese Comodini Cachia şi Igor Šoltes că bijuteriile naturale ale Europei, cum este Delta Dunării, merită atenția noastră deosebită în vederea elaborării de strategii care să le protejeze şi să împlinească potenţialul turistic al acestora” a subliniat Claudia Ţapardel, copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European.

Printre participanţi se vor număra şi Ilona Lelonek Husting, din partea Comisiei Europene, Alina Codreanu, reprezentanta ARBDD, dar şi experţi în patrimoniu natural precum Prof. Alan Deidun din Malta sau Martin Šolar din Slovenia, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile, precum Carol Ritchie din partea EUROPARC.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani