Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Claudia Ţapardel îi solicită preşedintelui Juncker egalitate de gen în Comitetul Economic şi Social European

Claudia Ţapardel îi solicită preşedintelui Juncker egalitate de gen în Comitetul Economic şi Social European

Categorie : Politic

Eurodeputata PSD Claudia Ţapardel, a înaintat, alături de mai mulţi colegi din Parlamentul European, o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker, către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi către preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Xavier Bettel prin care solicită egalitate de gen în Comitetul Economic şi Social European care va fi ales din nou în această toamnă.

„Egalitatea de gen şi reprezentarea mai corectă a femeilor sunt nu doar principii, ci și obligații pentru instituțiile europene, care trebuie să dea astfel un exemplu întregii societăţi. Comitetul Economic şi Social European, care asigură legătura între instituțiile UE şi societatea civilă, poate da un asemenea exemplu începând chiar din aceasta toamna, susține Claudia Tapardel, eurodeputata PSD, care a înaintat alături de mai mulţi colegi o scrisoare pe acest subiect către liderii europeni”.

Eurodeputata PSD şi purtătoare de cuvânt a TSD consideră că  acest demers nu ţinteşte să stabilească cu orice preţ o cotă minimă de reprezentare în această instituţie, dar  are ca obiectiv asigurarea unei norme egale de reprezentativitate între genuri în CESE.

„Chiar dacă responsabilitatea numirii membrilor în CESE revine Consiliului de Miniştri după propunerile primite din partea statelor membre, atât Comisia Europeană cât şi Consiliul European pot da un semnal puternic pentru ca, începând din toamnă, Comitetul Economic şi Social al Europei să reflecte societatea europeană inclusiv în ceea ce priveşte proporţia de gen”.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani