Care sunt principalele măsuri din programul Doinei Federovici pentru județul Botoșani

Care sunt principalele măsuri din programul Doinei Federovici pentru județul Botoșani

Doina Federovici, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani și-a prezentat astăzi principalele proiecte din programul pentru perioada 2020-2024 care au rezultat în urma consultărilor cu botoșănenii din ultimele săptămâni.

1. Sănătate pentru Botoșani: Continuarea programelor începute în Guvernarea PSD pentru dotarea cu aparatură medicală avansată pentru toate secțiile interioare și exterioare de la Spitalul Județean, precum și achiziționarea de mamografe și ecografe digitale pentru depistarea cancerului la sân și a cancerului de col uterin la femei.

2. Spital județean la norme europene: Program pentru modernizarea și dotarea saloanelor din fiecare secție a Spitalului Județean Botoșani.

3. Medici pentru Botoșani: Continuarea construcției de locuințe de serviciu pentru medici și suplimentarea posturilor pentru doctori și asistenți medicali pentru specializările deficitare la nivel de județ.

4. Educație pentru Botoșani: Continuarea modernizărilor de unități școlare din subordinea Consiliului Județean și dotarea sălilor de clasă cu echipamente didactice.

5. Susținerea elevilor și profesorilor: Burse pentru elevii din învățământul special șistimulente financiare pentru elevii și profesorii cu rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile școlare, precum și la examenele naționale.

6. Școlii profesionale în sistem dual: Păstrarea tinerilor în Botoșani prin specializarea acestora pe domenii de activitate de interes județean în parteneriat cu operatorii economici din județ, cu scopul formării profesionale și dobândirea unei meserii.

7. Acces la utilități publice pentru botoșăneni: extinderea rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și energie electrică în localitățile din județ și înlocuirea branșamentelor vechi, în parteneriat cu primăriile. „Conducta de Nord” - sistem de alimentare cu apă pentru localitățile din zona de nord a județului.

8. Infrastructură rutieră județeană: Continuarea și finalizarea asfaltărilor începute de PSD pe drumurile județene.

9. Bani europeni pentru Botoșani: Compartiment dedicat pentru elaborarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și identificarea tuturor surselor de finanțare disponibile pe fiecare domeniu de interes local.

10. ITI – Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate: proiect inițiat și susținut de parlamentarii PSD.

11. Soluții pentru agricultura botoșăneană: Sprijinirea fermierilor, cooperativelor și asociațiilor agricole din județ în vederea înființării de unități de colectare, depozitare, procesare și comercializare pentru produsele agro-alimentare ale producătorilor locali, precum și centre de achiziționare animale.

12. Aducerea Județului Botoșani pe harta turistică a țării: Valorificarea și interconectarea principalelor domenii turistice județene: Ecumenic, Personalități marcante, Istorie și cultură, Meșteșuguri și produse locale și promovarea județului Botoșani prin capitalul uman, „Ambasadorii Botoșaniului”.

13. Invest Botoșani: Punct de informare privind mediul de afaceri local și zonal și organizarea de întâlniri lunare între reprezentanții mediului de afaceri și cei ai Consiliilor Locale și ai Consiliului Județean, în vederea identificării de noi oportunități pentru investiții în județ.

14. Parcuri Industriale funcționale: Proiecte în parteneriat public-privat pentru realizarea de investiții la nivel local și crearea de locuri de muncă calificate și bine plătite.

15. Mediu înconjurător sănătos: Management european de colectare selectivă a deșeurilor prin dezvoltarea sistemului integrat la nivelul județului Botoșani.

16. Cultură, culte, tineret și sport: Finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Botoșani precum și fonduri europene pentru activități culturale și sportive pentru tineri.

- Comandat de Partidul Social Democrat – Org. Jud. Botoșani
- Realizat de DIRECT RESEARCH SRL
- Cod unic de identificare mandatar financiar: 21200019

Stirea anterioara

Elevii află astăzi dacă se întorc sau nu în bănci din 14 septembrie

Stirea Urmatoare

Ambulanță implicată într-un accident rutier la Cătămărăști Deal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.