Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Zeci de persoane cercetate de Poliția Română pentru că nu au respectat regulile carantinei sau izolării

Zeci de persoane cercetate de Poliția Română pentru că nu au respectat regulile carantinei sau izolării

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Poliția Română cercetează 26 de persoane care au încălcat regulile carantinei sau izolării în România, în contextul situației provocate de coronavirus. Până în momentul de față au fost deschise 19 dosare penale. Aceștia sunt cercetați pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, a spus șeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Patru dosare sunt deschise în Alba, 7 în Prahova, 3 în Olt, 2 în Vâlcea și câte un dosar în Neamţ, Sălaj și Vaslui.

Măsurile au fost înăsprite luni, când Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în contextul epidemiei de coronavirus, a suspendat, printre altele, transportul rutier regulat de persoane pentru toate cursele efectuate spre și din Italia începând cu 10 martie și până pe 31 martie.

Mai mult, operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația să comunice cetățenilor români care se îmbarcă din Italia că, odată veniți în țară, vor intra în carantină sau în izolare.

Autoritățile au anunțat, în această după-amiază, opt noi cazuri de infectare cu coronavirus în Capitală. Printre bolnavi se numără un copil de doar trei ani și o femeie însărcinată. Sursă: Mediafax


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani