Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un şofer a reuşit să scape de plata rovinietei. Iată ce a inventat pentru a păcăli autorităţile

Un şofer a reuşit să scape de plata rovinietei. Iată ce a inventat pentru a păcăli autorităţile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Ca să nu se aleagă cu amendă, șoferul unui TIR a inventat un dispozitiv care ascunde numărul de înmatriculare.

Când se apropia de zonele în care erau amplasate camere de supraveghere, şoferul folosea dispozitivul.

Trucul său nu a rezistat prea mult, deoarece polițiștii și reprezentanții ISCTR l-au prins în trafic.

La ce să fii atent când cumperi ROVINIETA?
La momentul la care va prezentaţi într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţii de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale (rovinieta), pentru achitarea acesteia trebuie să:

comunicaţi personalului distribuitorului numărul de înmatriculare al vehiculului aşa cum este înscris în certificatul de înmatriculare;
comunicaţi personalului distribuitorului numărul de identificare al vehiculului (seria de şasiu), în cazul rovinietelor cu valabilitate de 90 zile şi 12 luni, atunci când se solicită acest lucru de către personalul distribuitorului;
comunicaţi personalului distribuitorului tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute în anexă nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare;

În urma furnizării datelor, personalul distribuitorului va elibera un document, denumit "copie partener", document pe care vi-l va înmâna, în vederea verificării corectitudinii datelor înscrise şi certificării, prin semnătură, a corectitudinii acestora.

În cazul în care observaţi că datele înscrise nu sunt conforme cu cele solicitate, returnaţi personalului distribuitorului copia partner nesemnată şi solicitaţi eliberarea unui nou document, în conformitate cu cele solicitate.

În această situaţie, personalul distribuitorului este obligat să emită un nou document "copie partener".

În situaţia în care datele înscrise în "copie partener" sunt conforme cu cele solicitate, trebuie să semnaţi acest document, personalul distribuitorului urmând a va înmâna exemplarul "copie clinet" al rovinietei, document ce va fi ştampilat de distribuitor şi va rămâne în posesia dumneavoastră.

Doar emiterea de către personalul distribuitorului a documentului "copie client" atestă înregistrarea în baza de date a rovinietei.

În cazul în care observaţi o eroare la înscrierea numărului de înmatriculare, după ce aţi semnat documentul "copie partener", iar personalul distribuitorului a emis documentul "copie client" , puteţi solicită corecţia numărului de înmatriculare, în punctul de lucru al distribuitorului care a emis rovinieta, în decurs de 60 minute de la emiterea acesteia.

În vederea operării acestei modificări, personalul distribuitorului va solicită o copie de pe certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Pentru o astfel de solicitare, va fi emis de către personalul distribuitorului, un document justificativ în două exemplare identice astfel:

primul exemplar (Corecţie Număr Auto - copie partener) se înmânează solicitantului în vederea certificării prin semnătură a corectitudinii datelor;

al doilea exemplar (Corecţie Număr Auto - copie client), emis după certificarea copiei partener, va fi ştampilat de către distribuitor şi înmânat solicitantului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani