Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un mare lanţ de magazine din România, pe care îl găsim și la Botoșani, VÂNDUT. Cine l-a cumpărat!

Un mare lanţ de magazine din România, pe care îl găsim și la Botoșani, VÂNDUT. Cine l-a cumpărat!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Grupul britanic Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat integral Praktiker România, valoarea tranzacţiei nefiind făcută publică.

Reţeaua Praktiker era deţinută pe plan local de familia Susli.

„Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de oraşe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinaţie interesantă de investiţii pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, a declarat Omer Susli proprietarul Praktiker, informează ZF.ro.

Brico Depôt are 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi. La nivel internaţional, grupul Kingfisher are peste 1200 de magazine în 10 ţări din Europa, 77.000 de angajaţi şi aproape 6 milioane de clienţi pe săptămână.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara”, a comentat Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

Reţeaua Brico Depot, parte a grupului britanic Kingfisher, a intrat pe piaţa locală în 2013 odată cu preluarea celor 15 magazine Bricostore

Cel mai mare jucător pe piaţa de bricolaj este compania locală Dedeman Bacău, cu un business anual de 5,2 miliarde lei şi o reţea de 47 de magazine. Brico Depot este locul doi pe această piaţă, cu 657 milioane lei, iar Praktiker locul patru, cu afaceri 630 milioane lei. Prin această mutare, britanicii încearcă să se apropie de reţeaua din Bacău, lider detaşat al pieţei de bricolaj. Alţi jucători importanţi sunt Hornbach şi Leroy Merlin.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani