Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tragedie fără margini de Paște. O micuță artistă de numai 10 ani s-a stins din viață

Tragedie fără margini de Paște. O micuță artistă de numai 10 ani s-a stins din viață

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Tragedie fără margini în România, chiar în zilele de Paște. Doliu în familia unei micuțe artiste din Rovinari. Ana Maria Gheorghițoaia, în vârstă de numai 10 ani, a murit din cauza unei boli cumplite.

Doliu de Paști în familia micuței artiste din Rovinari, intrată în comă înainte de sărbători, din cauza unei encefalite acute.

Ana Maria Gheorghițoaia avea numai 10 ani. Micuța era extrem de talentată, luase mai multe premii la concursuri și filmase primul videoclip cu o televiziune locală.

Ana Maria Gheorghițoaia a început să se simtă rău înainte de Sărbători, iar părinții au dus-o la medicul de familie care i-a prescris un tratament pentru viroză respiratorie.

Părinții au dus-o acasă și i-au dat tratamentul prescris de medicul de familie numai că, micuța Ana Maria s-a simțit din ce în ce mai rău.

Pe 2 aprilie, părinții au dus-o pe fetiță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Rovinari. De acolo, Ana Maria Gheorghițoaia a fost transferată la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

„Era confuză. Au chemat infecționistul, au chemat neurologul. A fost dusă pe ATI, a făcut convulsii tonico-clonice, cu febră 39, și după aceea s-a stabilit să fie transferată la București, la 'Marie Curie'. Am înțeles că, deocamdată, starea este staționară. Este tot în comă, dar foarte multe nu știm. A fost o suspiciune de encefalită, cu lichid clar. Ulterior s-a stabilit că este o encefalită acută", a precizat joi pentru pandurul.ro, dr. Larisa Panduru, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Micuța a fost transferată la spitalul Marie Curie din București, unde s-a stins din viață sâmbătă, potrivit Pandurul.ro.

Ana Maria Gheorghițoaia era extrem de talentată, luase mai multe premii la concursuri și chiar filmase primul videoclip.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani