Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tragedie de Crăciun. Un actor celebru a încetat din viaţă

Tragedie de Crăciun. Un actor celebru a încetat din viaţă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Tragedie de Crăciun. Un actor celebru a încetat din viaţă. Este vorba despre Ion Abrudan care s-a stins din viață în a doua zi de Crăciun, pe masa de operație. Actorul a suferit luni un infarct, în urma căruia a fost transportat de urgență cu elicopterul la Timișoara, unde a murit pe masa de operație, în urma unei complicații, scrie bihon.ro.

Ion Abrudan s-a stins în dimineaţa celei de a doua zile de Crăciun. Luni noaptea a suferit un infarct, a fost dus cu elicopterul la Timişoara, dar în urma unor complicaţii a murit pe masa de operaţie. Fiica sa, vedeta de televiziune Crina Abrudan, şi-a întrerupt vacanţa în Dubai pentru a fi la căpătâiul tatălui său. Vestea a căzut ca un plumb peste sufletele celor care l-au cunoscut şi iubit.

Actorul Ion Abrudan s-a născut în Oradea, în anul 1938, pe 29 martie. A urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1963. A studiat la clasa profesoarei Dina Cocea, avându-i colegi pe Gheorghe Dinică şi Marin Moraru. După absolvirea institutului a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ. Dar şi-a dorit să se întoarcă în oraşul natal, la teatrul din Oradea, pe care l-a slujit cu drag până în ultima clipă a vieţii.

A predat câţiva ani Istoria Teatrului Universal la Secţia Actorie din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii din Oradea.

La teatrul din Oradea a jucat sute de roluri, de la dramă, la comedie. A lucrat cu regizori ca: Nicoleta Toia, Alexandru Colpacci, Szombati Gille Otto, Alexandru Darie, Sanda Manu, Alexander Hausvater, Radu Penciulescu, Victor Ioan Frunză şi alţii. A jucat până în ultima clipă pe scena teatrului orădean. Ultimul să spectacol a fost săptămâna trecută, „Scripcarul pe acoperiş”

Managerul Teatrului Regina Maria a primit cu mare tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a actorului Ion Abrudan: „Este o pierdere foarte mare pentru teatrul nostru. De obicei se spune că a fost un actor deosebit, un actor cu mare succes la public. Eu pot să spun doar că a fost un mare actor care s-a bucurat de o carieră cu adevărat strălucitoare. Ne va fi foarte greu fără el, şi în primul rând ne gândim că a fost unul dintre actorii care a jucat până în ultima clipă. Săptămâna trecută a jucat în ‘Scripcarul pe acoperiş’. Nimic nu părea să fie în neregulă, dar iată că inevitabilul s-a produs”.

Fostul secretar literar al teatrului, Elisabeta Pop, mărturiseşte cu durere: „Am aflat de la soţia lui. E o mare pierdere. Ştiu că era la al doilea infarct. I-am spus de atâtea ori să se protejeze dar el îmi spunea ‘Câte zile am, atâtea am. Nu mă interesează, eu am să joc””

După ce se vor finaliza actele de către familie şi se va şti data înmormântării, trupul său va fi depus la Teatrul Regina Maria pentru ca toţi cei care l-au cunoscut şi iubit, să îşi poată lua rămas bun, Dumnezeu să îl odihnească în pace.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani