Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Toți șoferii cu mașini pe motorină vor avea de tras în urma scandalului VW

Toți șoferii cu mașini pe motorină vor avea de tras în urma scandalului VW

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Scandalul Volkswagen îi va lovi la portofel pe toți șoferii de mașini diesel. Prețul motorinei se va scumpi în urma scandaluluil Volkswagen, deoarece vor dispărea facilitățile acordate de statele UE la nivel de acciză.

Prin politicile sale de accizare, UE a favorizat masiv vânzarea de automobile diesel. În state precum Franța sau Spania, motorina este responsabilă pentru peste 80% din cererea de carburanți de pe piață. Nici România nu este departe, cu o cerere de motorină de 73% din total cerere combustibili.

Scandalul VW va schimba însă probabil datele problemei, motorina urmând să devină în orizontul mai mult sau mai puțin apropiat accizată la același nivel cu benzina, dacă nu cumva și mai agresiv, scrie Profit.ro.

În prezent, în România de exemplu, acciza la benzină este mai mare decât cea pe motorină cu aproximativ 10 bani pe litru, însă în UE media diferenței dintre acciza la benzină și cea la motorină este de 10 cenți pe litru. La care se aplică și cota TVA din respectiva țară. Cu alte cuvinte, la un plin de motorină de 40 de litri, un european economisește aproximativ 4 euro în comparație cu un plin de benzină. sursa: realitatea.net

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani