Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
STS pregătește un sistem pentru împiedicarea votului multiplu

STS pregătește un sistem pentru împiedicarea votului multiplu

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

STS pregăteşte un sistem Big Brother pentru alegeri corecte. După ce în fiecare tur de scrutin s-au înregistrat fraude electorale, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vrea să cumpere un sistem care împiedică votul multiplu. Aparatele, care costă aproape 6 milioane de euro, vor scana cărţile de identitate şi paşapoartele cetăţenilor.

La alegerile de anul viitor, în fiecare secţie de votare ar urma să fie desemnat câte un reprezentat al autorităţilor, care să scaneze buletinele sau paşapoartele alegătorilor cu ajutorul noului aparat.

Sistemul informatic va indica şi dacă alegătorul are drept de vot sau dacă se află pe listele electorale permanente. În acest mod, autorităţile speră să prevină fraudele electorale, precum votul multiplu.

Pentru că în România există aproape 19 mii de secţii de votare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are nevoie de peste 20.000 de aparate şi tot atâtea suporturi, care vor costa aproximativ 6 milioane de euro.

Licitaţia este deocamdată în derulare, iar până acum s-au înscris doar două firme. Ar fi vorba de o societate austriacă şi de una dintre fostele firme ale lui Sebastian Ghiţă, despre care procurorii DNA cred că este în continuare controlată de deputat prin interpuşi.

Ambele firme au mai câştigat contracte cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. În luna august a acestui an, au semnat un contract de 3 milioane de euro pentru modernizarea Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

După achiziţionarea aparaturii, Autoritatea Electorală Permanentă urmează să instruiască peste 30 de mii de operatori, care vor folosi noul sistem informatic în secţiile de votare.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani