Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatul României a interzis complet fumatul în localuri, restaurante şi alte spaţii închise

Senatul României a interzis complet fumatul în localuri, restaurante şi alte spaţii închise

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Patronii de baruri şi restaurant vor putea spune adio clienţilor fumători sau vor fi nevoiţi să deschidă localuri dedicate exclusiv practicanţilor acestui viciu. Senatorii au adoptat astăzi propunerea legislativă care prevede interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri.

 

Iniţiat de deputatul PSD Manuela Mitrea, proiectul propune ca fumatul să fie interzis complet în spaţiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spaţiul este delimitat de un perete.

Senatorii  au lăsat însă o portiță deschisă  de scăpare  fanilor acestui obicei.  Ei au adoptat varianta amendată la Comisia pentru sănătate, în fapt propunerea senatorului PDL Tudor Udriştoiu, un fumător înrăit, prin care fumatul este permis totuși în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.

 

Prevederea oferă patronilor posibilitatea de a alege cui doresc să-și ofere exclusiv serviciile: fumătorilor sau celor care nu iubesc nici țigara, nici fumul provocat de consumul acestei plante.

 

Propunerea legislativă mai prevede interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise, inclusiv spaţiile închise de la locul de muncă, prin acest termen înţelegându-se "orice spaţiu utilizat în timpul orelor de muncă, inclusiv maşina de serviciu, ambulanţa, taxiul". De asemenea, fumatul este interzis în mijloacele de transport în comun, la locurile de joacă pentru copii, singura excepţie fiind celulele pentru deţinuţi din închisorile de maximă siguranţă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani