Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Se pregătește programul „Banana și laptele”

Se pregătește programul „Banana și laptele”

Programele „Fructe în şcoli” şi „Cornul şi Laptele” vor deveni unul singur, care se va numi „Fructe, banane şi lapte în şcoli”. Deşi acest program este unul care se dorea a sprijini consumul de fructe autohtone, România nu deţine depozite speciale de menţinere a fructelor pe termen lung, aşa că va trebui să luăm fructele tot din import.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, este neputincios în această problemă pentru că, deşi pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, avem un subprogram care este destinat pentru aşa ceva, va mai dura până se vor construi primele depozite care să poată menţine fructele la temperaturi ideale pentru a rezista un an întreg.

Este vorba despre Submăsura 4.2a „Sprijin pentru investiţii în procesarea/mar-ketingul produselor din sectorul pomicol”, care a avut o alocare pentru 2015 de 8,63 de milioane de euro, dar au fost depuse doar patru proiecte, în valoare de 1,15 milioane de euro. Faptul că sunt depuse nu garantează şi că vreunul din ele va fi aprobat. Integral pe jurnalul.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani