Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Schimbarea majoră în reclamele TV. Va fi interzisă apariția minorilor în reclamele la produsele alimentare!

Schimbarea majoră în reclamele TV. Va fi interzisă apariția minorilor în reclamele la produsele alimentare!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Minorii cu vârsta între 3 și 15 ani nu vor mai putea încuraja consumul de alimente prin apariția lor în reclame. Asta spune o decizia CNA din ședința de azi.

Publicitatea la produsele alimentare nu mai poate încuraja consumul de alimente prin folosirea minorilor cu vârsta între 3 și 15 ani, se arată în art.117 din nouă formă a Codului de reglementare a conținutului audiovizual.

„Am susținut această modificare fiindcă este esențială introducerea unei discipline în publicitate, în raport cu minorii și cu rolul pe care părintele îl are. Această nouă normă vine ca urmare a lipsei în societate a educației alimentare și, din păcate, a responsabilității celor care își promovează produsele, folosindu-se de credulitatea copiilor", a declarat Valentin Jucan, unul dintre membri CNA.

Potrivit acestuia, protecția minorului este esențială într-o societate imatură în domeniul responsabilității alimentare. „Este pentru copiii noștri. Este pentru sănătatea lor", a precizat Jucan.

Foarte multe dintre reclamele alimentare prezente pe piața media în momentul de față se folosesc de strategia atragerii unor consumatori minori, prin mimetismul specific vârstei. Copiii care văd alți copii în reclame vor și ei aceleași lucruri „ca la TV".


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani