Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rețetă murături. Cum să faci cele mai bune murături. Ingredientele secrete

Rețetă murături. Cum să faci cele mai bune murături. Ingredientele secrete

Categorie : National

Toată lumea are o reţetă de murături scrisă pe o foaie de caiet sau agendă, încă de pe vremea când bunicii umpleau putina cu bunătăţi. Învaţă să faci saramura perfectă, ca să ai cele mai bune murături toamna asta.

Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.

Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.

Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

REŢETĂ MURĂTURI

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi
Crenguţe de mărar uscat
Frunze de vişin
2 linguri boabe de muştar
1 lingură boabe de piper negru
4 rădăcini de hrean curăţate
8 căţei de usturoi (o căpăţână)
3 foi de dafin
Şi 3 linguri de sare grunjoasă





ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani