Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Polițiștii, magistrații și funcționarii publici din administrație vor face, în premieră, cursuri de integritate

Polițiștii, magistrații și funcționarii publici din administrație vor face, în premieră, cursuri de integritate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Agentia Nationala de Integritate (ANI) va organiza la sfarsitul acestui an, in premiera, cursuri post universitare de integritate in urma unor parteneriate incheiate cu Academia de Politie si Institutul National al Magistraturii.

In plus, ANI pregateste alte cursuri si pentru functionarii publici din administratie, conform declaratiilor facute, vineri, de presedintele ANI, Bogdan Stan, aflat la Cluj-Napoca, la o dezbatere organizata de Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB).

„Proiectul pilot pe care l-am facut la UBB, cursul post universitar 'Integritate Publica si Politici Publice Anticoruptie', a fost unul de succes, a fost preluat si de alte institutii care ne-au solicitat sa incheiem parteneriate academice dupa acest model. Am incheiat deja astfel de parteneriate cu Academia de Politie si Institutul National al Magistraturii, care vor fi in premiera, si vor urma si alte universitati de prestigiu. Incercam sa intram in mediul academic cu materia integritatii, sa o predam pe intelesul cursantilor si sa formam viitoarele generatii de functionari publici avand standardele de intergritate deja asumate. Vrem, astfel, sa ne atingem standardul institutional care este exercitatea functiilor publice in conditii de integritate si nu putem face acest lucru fara sa vorbim de educatie. Cursurile de integritate care se adreseaza politistilor si magistratilor vor incepe la sfarsitul acestui an", a spus Stan.

Totodata, ANI intentioneaza derularea unor cursuri de integritate care se adreseaza functionarilor publici din administratie, fiind initiate discutii cu Institutul National de Administratie.

„Legislatia in domeniul integritatii a fost adoptata in ultimii 13 - 14 ani, incercam sa recuperam ceea ce nu s-a facut pana acum, sa avem o deschidere fata de persoanele interesate, sa le educam, pentru ca exista o reticenta in a se adresa institutiilor publice considerate a fi o sperietoare. Noi incercam sa facem un pod intre noi si persoanele interesate si sa scadem, astfel, numarul incidentelor de integritate pe care le vom constata in viitor", a explicat presedintele ANI.

Bogdan Stan a precizat ca numarul dosarelor de integritate aflate in lucru la ANI ramane constant, fiind de 3.500 in orice moment.

Presedintele ANI a participat, vineri, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca la dezbaterea cu tema "Integritate, Curaj si Incredere", organizata cu ocazia absolvirii cursului postuniversitar "Integritate Publica si Politici Publice Anticoruptie" de catre primele doua promotii ale programului pilot.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani