Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pleci în călătorie? Află care e cel mai sigur loc în autocar

Pleci în călătorie? Află care e cel mai sigur loc în autocar

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Cel mai sigur loc în autocar. Călătoriile cu autocarul sunt considerate mai sigure faţă de cele cu propriul automobil, dar pot exista întâmplări neprevăzute, accidente sau probleme tehnice, când viaţa poate depinde de locul din acest mijloc de transport.

Locurile de lângă coridor
În cazul celor mai multe accidente de autobuz cauza nu e reprezentată de o coliziune frontală, ci laterală, potrivit „Popular Mechanics”. Aceeaşi sursă suţine că în urma unui asemenea impact sunt multe victime, din cauza expunerii la ferestre a pasagerilor. Aşezarea pe rândurile de lângă coridor şi cât mai spre spatele vehiculului poate fi o soluţie „salvatoare”.

Locurile din spate
Pe lângă locurile aflate lângă coridor, sigure sunt cele aflate în partea din spate a autobuzului. Şansa ca un asemenea mijloc de transport să fie lovit în spate este mai mică faţă de cea de a exista un impact în partea din faţă.

În picioare sau pe scaun
Un alt aspect pe care nu trebuie să-l neglijăm este legat de faptul dacă alegem să stăm pe scaun sau în picioare într-un autocar (fie că e vorba de transport intraurban sau interurban - în cazul unor excursii). Statul în picioare reprezintă un risc asumat deoarece în urma impactului riscăm să fim proiactaţi prin geam sau să ne lovim grav de scaune.

Locurile de lângă uşi
Jurnaliştii CNN susţin că locuri bune şi care ne pot aduce salvarea în cazul unor accidente sunt cele de lângă uşi. Astfel, în cazul în care au loc probleme care ţin de componente ale autobuzului, un loc de lângă uşi ne poate ajuta să ieşim repede. Citeste mai mult: adev.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani