Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Perla pleacă la Bruxelles! Mândria romilor ajunge în Parlamentul European

Perla pleacă la Bruxelles! Mândria romilor ajunge în Parlamentul European

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Perla Scripcariu este o tânără de 19 ani, de etnie romă, din municipiul Botoşani. Părăsită de părinţi, ea a ajuns să fie acceptată la cinci universităţi de top din Marea Britanie, iar acum să i se ofere un post la Bruxelles.

Mama ei a abandonat-o la naştere, iar tatăl ei a plecat în Germania la muncă. Ea a rămas în grija unei mătuşi absolventă de Litere şi profesoară de limba romani. Aşa a ajuns Perla Scripcariu să citească mult şi să-i fie drag să meargă la şcoală.

S-a lovit de multe prejudecăţi, dar a continuat să înveţe. A dat Bac-ul anul acesta şi obţinut o medie mare. Şi-a dorit să ajungă în Regatul Unit, aşa că a aplicat şi a fost acceptată de cinci centre universitare din Marea Britanie. Şi cum fata a zis că vrea să ajungă în Parlamentul European şi să devină activist pentru drepturile persoanelor defavorizate, recent, eurodeputatul PNL Daniel Buda i-a oferit şansa să lucreze la Bruxelles.

„Din această lună, timp de 30 de zile va activa în biroul meu de la Bruxelles, ca stagiar. Am convenit cu ea să lucreze o lună până la merge la Londra, iar dacă programul îi va permite va rămâne în continuare ca asistentă în cadrul biroului meu de deputat european”, ne-a declarat Daniel Buda.

Sursa : libertatea.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani