Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Părinţii au dreptul la o zi liberă. Iată cum o pot obţine

Părinţii au dreptul la o zi liberă. Iată cum o pot obţine

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Părinţii pot să beneficieze anual de o zi lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copiilor în baza prevederilor Legii nr. 91/2014. Liberul se acordă pentru a permite salariaţilor să ajungă în fiecare an la medic pentru verificarea stării de sănătate a copiilor, notează avocatnet.

Procedura prin care trebuie solicitată ziua liberă a fost reglementată prin HG nr. 576/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 542 din 21 iulie. Potrivit actului normativ, pentru a solicita angajatorilor ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, părinţii trebuie să depună o cerere scrisă cu minimum 15 zile înainte de vizita la medic.

Totuşi, acesta nu este singurul act necesar. Cererea trebuie să fie însoţită de o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că celălalt părinte n-a cerut şi nici nu va cere liberul pentru anul respectiv. În plus, pentru copiii care au reprezentanţi legali este necesară şi o copie a documentului prin care se demonstrează această calitate.

Potrivit normelor publicate marţi, părinţii nu sunt constrânşi să apeleze doar la medicii din sistemul public de sănătate. Aceştia pot alege să verifice sănătatea copiilor şi în sistemul privat. Sursa: digi24.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani