Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Până când se poate depune cererea pentru restituirea taxei auto

Până când se poate depune cererea pentru restituirea taxei auto

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mulți șoferi vor să știe până când se poate depune cererea pentru restituirea taxei auto. Ei bine, cei care au achitat în trecut fostele taxe auto la prima înmatriculare în România a maşinilor mai au timp să depună cererea pentru restituirea banilor doar până la sfârşitul lunii august 2018.

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de maşini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziţie mai puțin de trei luni pentru a cere banii înapoi, scrie avocatnet.ro. Termenul de 31 AUGUST 2018 este prevăzut de OUG nr. 52/2017.

Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naşte la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancţiunea decăderii, până la data de 31 august 2018”, scrie în actul normativ emis de Executiv.

Cei care nu acţionează până la data respectivă nu vor mai putea să recupereze banii pe cale administrativă.

De asemenea, românii nu mai trebuie să depună acte justificative alături de cerere. Potrivit ordonanţei de urgenţă, restituirea fostelor taxe auto se face, în baza deciziilor emise de Fisc, după cum urmează:
pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule: în cursul anului 2018.
pentru timbrul de mediu pentru autovehicule: în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, precizează sursa citată.

Recent, s-a discutat de o nouă taxă, dar sub altă formă. Iată ce spune Gabriela Firea, despre taxa auto din centru: „Nu ne-am gândit deocamdată la a institui o taxă de poluare în centrul Capitalei”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani