Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ministerul de Interne cumpără 5.000 de maşini şi dă sporurile înapoi

Ministerul de Interne cumpără 5.000 de maşini şi dă sporurile înapoi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Gabriel Oprea a comandat înnoirea parcului auto al Ministerului de Interne cu 5.000 de maşini care vor costa aproximativ 31 de milioane de euro. Reprezentanţii sindicatelor din poliţie au dezvăluit, pentru "ring", marca autoturismelor şi dotările cerute.

Totodată, se pare că s-au făcut şi câteva rectificări care le vor aduce mai mulţi bani oamenilor legii. În curând, poliţiştii vor patrula în maşini noi, dotate cu aer condiţionat, iar pompierii nu vor mai pierde jumătate din bazinul de apă în drumul către incendiu. Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să achiziţioneze, în mai puţin de un an, 5.000 de autoturisme şi autoutilitare noi. Primele 450 de autovehicule vor fi văzute pe străzi începând cu luna octombrie, fiind cumpărate prin programul "Rabla".

„Primele maşini vin în luna octombrie, fiind vorba de 450 de Dacia Duster care vor intra în parcul auto al poliţiei. Este important de specificat că toate vor fi dotate cu aer condiţionat. Pentru restul maşinilor s-au demarat procedurile de începere a licitaţiei. Vorbim de aproximativ 4.500 de maşini, atât de Dacia Duster, cât şi de autospeciale pentru pompieri, precum şi maşini pentru jandarmi şi trupele speciale. Probabil că în cursul lunii februarie vor veni primele loturi", ne-a spus Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP).

Vor primi sporurile de 25% pentru studii superioare Surprizele nu se opresc însă aici. Ministrul Gabriel Oprea a semnat un ordin prin care a reparat o măsură nedreaptă a Guvernului Boc. Mai exact, de luna viitoare, se va acorda sporul de 25% pentru studii superioare.

„Toţi funcţionarii publici care termină facultatea şi sunt calificaţi la studii medii dau un examen şi trec la studii superioare. Numai în poliţie nu se întâmplă lucrul acesta şi în locul examenului despre care vă vorbesc, angajaţii beneficiau de un spor de 25%. Întrucât acest spor a dispărut de la 1 ianuarie 2010, el s-a acordat ca sumă compensatorie tranzitorie atât timp cât lucrai în aceleaşi condiţii. Numai că, pe parcursul anilor, s-au înfiinţat şi desfiinţat secţii de poliţie rurală, s-au reorganizat posturi... Iar oamenii care au revenit pe posturile lor au pierdut sporul pentru că printr-un ordin intern se prevedea că, dacă îţi pierdeai postul, nu mai beneficiai de acei bani. Toţi membrii care au mers în instanţă au câştigat procesul pentru acei 25%. Acum s-a luat această măsură reparatorie şi se va da şi sporul", ne-a mărturisit Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex.

Orele de noapte vor fi plătite În urmă cu trei zile, ministrul de interne a stabilit ca poliţiştii care efectuează ore de noapte să fie plătiţi conform prevederilor din Codul muncii. „Acum, cu noul ordin, toţi angajaţii care lucrează noaptea, printr-o planificare, vor beneficia de plata acelor ore de muncă. Astfel, nu se va mai lăsa la aprecierea şefilor cine trebuie să facă ore de noapte şi cine nu", susţine Vasile Lincu. „Au fost reparate două nedreptăţi." - IULIAN SURUGIU, preşedinte SNAP „Parcul auto al poliţiei este foarte învechit." - IULIAN SURUGIU, preşedinte SNAP


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani