Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Milioane de români riscă amenzi, modificare OBLIGATORIE care trebuie făcută în apartamentele de la bloc

Milioane de români riscă amenzi, modificare OBLIGATORIE care trebuie făcută în apartamentele de la bloc

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Proprietarii are beneficiază de încălzire centralizată sunt OBLIGAȚI să-şi monteze repartitoare sau contoare. Dacă nu vor face acest lucru riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

În toiul verii, parlamentarii au votat noi reguli pentru cei care locuiesc în case şi apartamente cu încălzire centralizată. Toţi sunt obligaţi să monteze, până la finalul anului 2020, repartitoare sau contoare. Un termen care până acum a fost amânat, după ce mulţi au avut de plătit facturi mai mari cu astfel de dispozitive de măsurare individuală.

Vestea bună este că scade TVA-ul pentru energie termică de la 19, la 5%. Cei care stau în case sau apartamente cu încălzire centralizată trebuie să monteze obligatoriu contoare sau repartitoare, până în 2020, conform proiectului de lege votat de parlamentari. Jumătate dintre bucureşteni, de exemplu, au avut dar au renunţat la ele.

Potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, mai mult de jumătate dintre apartamentele din țara noastră nu au prevăzute contoare pentru energia termică. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani