Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Meteorologii atenționează! COD GALBEN și PORTOCALIU de intensificări ale vântului

Meteorologii atenționează! COD GALBEN și PORTOCALIU de intensificări ale vântului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip COD GALBEN de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, valabilă în intervalul 23 februarie 2020, ora 18:00 - 24 februarie 2020, ora 18:00.

Din seara zilei de duminică, 23 februarie 2020, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55...70 km/h.

Notă: vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Totodată, meteorologii au emis și o atenționare meteo de tip COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, valabilă în zona montană. În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, meteorologii vor reveni prin avertizări meteorologice ulterioare.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani