Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Meteo: Cât mai țin furtunile și cât de răcoare se va face. Prognoza până în weekend

Meteo: Cât mai țin furtunile și cât de răcoare se va face. Prognoza până în weekend

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Aproape intreaga tara este sub cod portocaliu sau galben de furtuna. Cinci judete se afla, pana joi, la ora 10:00, sub cod portocaliu de furtuni, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau, in timp ce restul tarii, mai putin Constanta si Tulcea, se afla sub cod galben pana joi la ora 21:00.

Potrivit ANM, in regiunea in care e valabil codul portocaliu se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp.

In restul tarii, aflat sub cod galben, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.

ANM anunta ca precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 - 50 de km/ora.

In ceea ce priveste temperaturile de joi, acestea vor cobori fata de ultimele zile. Cel mai cald se anunta in Dobrogea, regiune pentru care ANM anunta o maxima de 27 de grade. Cel mult 26 de grade vor fi in Moldova si maximum 25 in Muntenia.

Se pot atinge 22 de grade in Oltenia si 19 in Transilvania. Vor fi maximum 17 grade Celsius in Banat, Crisana si Maramures.

Iata temperaturile maxime de joi in cateva orase ale tarii:
Arad: 13 grade Celsius
Botosani: 24 grade Celsius
Cluj-Napoca: 16 grade Celsius
Craiova: 21 grade Celsius
Constanta: 25 grade Celsius
Iasi: 24 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 21 grade Celsius
Sibiu: 18 grade Celsius
Sulina: 24 grade Celsius
Timisoara: 14 grade Celsius

Vineri, doar Moldova scapa de ploi. Se racoreste in toata tara, inclusiv in sud, est si nord-est. Astfel, vor fi cel mult 23 de grade in Dobrogea, unde va fi si cel mai cald, si maximum 22 in Muntenia si Moldova.

Temperaturile nu vor urca mai mult de 20 de grade in Oltenia, 18 in Transilvania, Banat si Maramures si 17 in Crisana.

Iata temperaturile maxime de vineri in cateva orase ale tarii:
Arad: 16 grade Celsius
Botosani: 19 grade Celsius
Cluj-Napoca: 17 grade Celsius
Craiova: 20 grade Celsius
Constanta: 22 grade Celsius
Iasi: 19 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 20 grade Celsius
Sibiu: 17 grade Celsius
Sulina: 20 grade Celsius
Timisoara: 17 grade Celsius

Sambata scapa de ploaie Moldova, Muntenia si Oltenia, anunta ANM. Temperaturile nu se schimba prea mult. Scad un pic cele din sud-est, est si nord-est si cresc usor, cu un grad-doua, cele din vest.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani