Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Magazinele şi casele de schimb dotate cu o tehnologie antifurt de ultimă oră

Magazinele şi casele de schimb dotate cu o tehnologie antifurt de ultimă oră

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Tot mai multe magazine şi case de schimb valutar din Bucureşti sunt dotate cu o tehnologie de ultimă oră care îi sperie pe infractori. Cu o simplă apăsare de buton, din pereţi și tavan ies vapori care fac, ca în câteva secunde, hoții să nu mai vadă nimic: nici marfa și nici pe unde să iasă.

Odată ce butonul de panică e apăsat, în doar câteva secunde, întreaga încăpere se umple de ceață. Această ceață nu are miros și nici măcar nu e dăunătoare pentru sănătate. Dacă hoţul nu a avut inspiraţia să fugă în momentul în care acest aparat s-a declanşat, ulterior îi va fi aproape imposibil să mai găsească ieşirea. Sunt toate şansele să fie găsit de poliţişti sau echipajele de intervenţie chiar la locul faptei, potrivit digi24.ro.

În interiorul aparatului se află apă şi glicerină, iar încălzirea lor la 300 de grade produce ceaţa artificială.

Dan Belai, directorul firmei care comercializează tehnologia: "Este o ceață absolut inofensivă, nu se depune pe suprafețe, rolul este să blocheze vizibilitatea. Îl forțează pe invidiv să părăsească obiectivul cu mâna goală."

Aparatul poate fi legat la senzori de mișcare sau sisteme de alarmă, astfel ca magazinele să fie protejate şi pe timpul nopţii, când au loc cele mai multe spargeri.

„În momentul declanșării efracției, când infractorul efectiv pătrunde în obiectiv se declanșează și în câteva secunde umple spațiul protejat cu ceață. Echipajele de intervenţie sosesc în șapte-zece minute, timp mult mai mare decât le este necesar infractorilor să părăsească obiectul", adaugă Dan Belai.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani