Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Inspectoratul Școlar face verificări după ce o mamă s-a plâns că ghiozdanul fiului ei cântărește un sfert din greutatea copilului

Inspectoratul Școlar face verificări după ce o mamă s-a plâns că ghiozdanul fiului ei cântărește un sfert din greutatea copilului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Inspectoratul Școlar al Capitalei face verificări după ce o mamă s-a plâns, pe o rețea de socializare, că ghiozdanul copilului ei cântărește un sfert din greutatea elevului.

Nicoleta Vaia a scris, miercurea trecută, pe Facebook, o postare în care spune că ghiozdanul copilului ei cântărește 4 kilograme, adică un sfert din greutatea lui. Mama s-a arătat dispusă să plătească pentru un dulap în care copilul ei să îşi poată lăsa rechizitele, susţinând că vrea să îl trimită la şcoală doar cu o coală de hârtie.

„Din învăţământul ăla gratuit al lui Genunche sunt dispusă să plătesc câteva sute de lei pentru un dulăpior. Nu, nu glumesc, cu o coală A4 îl trimit, că si pe el îl dor genunchii, mă rog, genunchele, să nu supăr ministerul”, a scris Nicoleta Vaia.

În urma aceste sesizări, Inspectoratul Școlar al Capitalei a spus că va face verificări.

„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a luat act de protestul doamnei Nicoleta Vaia, nemulţumită de greutatea ghiozdanului pe care îl poartă zilnic, la şcoală, fiul dumneaei. Menţionăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii şcolari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia şi, după caz, vor iniţia toate demersurile necesare pe langă autorităţile locale, astfel încât să fie asigurate condiţiile optime de şcolarizare pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului.

Cât ar trebui să cântărească ghiozdanul unui elev

Specialiștii spun că rucsacul sau ghiozdanul trebuie să cântărească, în medie, 8,2% din greutatea elevului, ceea ce înseamnă, în cazul unui copil de 25 de kilograme, că ghiozdanul ideal ar trebui să aibă aproximativ două kilograme. Medicii atrag atenția că o greutate mult prea mare dusă în spate de copii crește riscurile apariției scoliozei în rândul celor mici.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani