Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Guvernul a aprobat proiectul de lege al tutunului. Vom avea noi pachete de ţigări din 20 mai

Guvernul a aprobat proiectul de lege al tutunului. Vom avea noi pachete de ţigări din 20 mai

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Se schimbă pachetele de ţigări începând cu 20 mai. Ţigările aromate vor dispărea cel mai probabil, tot din aceeaşi dată.

Noile pachete vor avea un avertisment general ("Fumatul ucide", pe 50% din suprafața laterală), un mesaj de informare ("Fumul de tutun conține peste 70 de substanțe care cauzează cancer", pe 50% din suprafața laterală) şi avertismente de sănătate combinate, formate din text, poză și număr de telefon la care se pot obține informații despre metodele de renunțare la fumat -pe ambele fețe, în partea superioară, pe 65% din suprafață.

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege care stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun, îndeosebi în rândul tinerilor.

Prin proiectul de lege se introduc noi condiții privind ingredientele utilizate în fabricarea produselor din tutun, inscripționarea și prezentarea produselor din tutun, trasabilitatea, elementele de securitate și comerțul transfrontalier la distanță cu produse din tutun și conexe, se arată într-un comunicat al Guvernului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani