Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fă acest lucru banal și mașina ta de spălat nu se va mai strica niciodată!

Fă acest lucru banal și mașina ta de spălat nu se va mai strica niciodată!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mașina de spălat rufe necesită periodic o curățare temeinică pentru ca perioada ei de funcționare să fie mai lungă. Dar și pentru că, după mai multe utilizări, mașina de spălat acumulează o serie de depuneri, iar drept urmare, hainele pot căpăta diverse mirosuri neplăcute la finalul programului de spălare.

În comerț se găsesc tot felul de produse pentru curățarea mașinii de spălat, însă poți prepara și acasă o soluție de curățat, din ingrediente pe care le ai la îndemână oricând, ieftine și ecologice.

Ingrediente:
2 lingurițe de esență de oțet de 70% și încă 1/4 de pahar (pentru curățarea interiorului mașinii);
1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu;
1/4 de pahar de apă;
un burete obișnuit pentru spălat vesela.

Modul de preparare și întrebuințare: Se amestecă apa și bicarbonatul de sodiu într-un recipient, apoi se adaugă cele două lingurițe de esență de oțet.

Acest amestec se toarnă în compartimentul pentru detergent, iar 1/4 de pahar de esență de oțet se toarnă în interiorul mașinii de spălat. Porniți mașina de spălat, la un program obișnuit de spălare și selectați cea mai înaltă temperatură.

După terminarea programului de spălare, folosiți buretele pentru a înlătura umezeală și urmele de murdărie de la capacul de etanșare. Clătiți cu apă curată. Pentru rezultate mai bune, se recomandă curățarea mașinii de spălat o dată în lună. Astfel, veți fi singuri că mașina de spălat nu se va defecta din cauza depunerilor de calcar și vă va servi mai mult timp.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani