Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Episcopul de Giurgiu: „Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor”

Episcopul de Giurgiu: „Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor”

Categorie : National

Episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie, a afirmat, sâmbătă, la Mănăstirea Putna, unde a oficiat Liturghia, că "nu se poate construi moschee în ţara voievozilor" şi că atunci când duc povara neamului pe umeri "pe unii îi lasă genunchii" şi s-au operat, adăugând: "Bine ar fi să nu ne lase mintea".

Mii de persoane au asistat, sâmbătă, la Mănăstirea Putna, la Liturghia oficiată de PS Ambrozie, episcopul de Giurgiu, împreună cu mai mulţi episcopi din Ucraina şi Republica Moldova, dar şi cu un sobor de peste 50 de preoţi, conform Mediafax.

În cuvântul său, PS Ambrozie a criticat aprobarea construirii unei mari moschei în Bucureşti, dar şi prevederi din legea 217/2015, privind interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.

"E o mare povară să duci neamul pe umerii tăi, spunea părintele Iustin Pârvu. Pe unii îi lasă genunchii", a spus PS Ambrozie, care a adăugat că unii s-au operat la genunchi.

"Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor", a continuat el.

El a arătat că există moschee în Parcul Carol, că este o foarte frumoasă moschee în Constanţa, există Consiliul Consultativ al Cultelor la care, prin rotaţie, fiecare cult recunoscut preia preşedinţia.

Totodată, PS Ambrozie a spus că "nu se poate să se scoată legi noaptea împotriva propriului popor".

"Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult şi despre care Petre Ţuţea spunea că nu poate descrie atrocităţile petrecute în temniţele şi închisorile româneşti pentru reeducare. (...) Nu putem să repetăm istoria pentru nişte epigoni", a spus PS Ambrozie.

Ierarhul s-a întrebat cine condamnă astăzi Gulagul, deportările de orice fel, cele din îndepărtata Siberie, "unde copiii se jucau cu craniile părinţilor morţi", sau deportările din Bărăgan.

La slujba oficiată la Mănăstirea Putna au participat şi comisarul european Corina Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorii PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

Mănăstirea Putna, ctitorită de Ştefan cel Mare, care este înmormântat aici, are ca hram istoric Adormirea Maicii Domnului, iar din anul 2010, prin decizia PF Daniel, Patriarhul BOR, s-a decis ca al doilea hram al mănăstirii să fie în 2 iulie, când este pomenit Ştefan cel Mare, trecut în rândul sfinţilor în anul 1992.

Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, Sector 1, pentru construcţia unei moschei, protocolul fiind semnat la sfârşitul lunii iulie. Sursa: antena3.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani