Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dragnea: „Legislaţia din administraţia locală nu este complet clară şi dă naştere la interpretări”

Dragnea: „Legislaţia din administraţia locală nu este complet clară şi dă naştere la interpretări”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, după şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Argeş desfăşurată la Piteşti, că legislaţia din domeniul administraţiei nu este complet clară şi dă naştere la interpretări, ceea ce afectează activitatea aleşilor locali. El a dat ca exemplu decizia de oportunitate, care ar trebui să fie atributul celor aleşi în funcţii publice.

„Am discutat despre legislaţia din administraţia locală, care nu este complet clară şi dă naştere la interpretări, atât în cea ce priveşte atribuţiile primarilor, cât şi în cea ce priveşte decizia de oportunitate. Este un subiect care trebuie lămurit în România rapid şi există un proiect de lege în sensul ăsta, care va trebui depus în Parlament (...) pentru a lămuri faptul că, în ceea ce priveşte oportunitatea, aceasta trebuie să fie atributul celui care este ales. (...) Ei trebuie să decidă oportunitatea şi nu trebuie să fie judecaţi pentru aşa ceva, trebuie să fie judecaţi dacă încalcă legea şi comit infracţiuni", a declarat coordonatorul politic al PSD.

Ela adăugat că nu trebuie să fie criticate instituţiile din domeniul justiţiei, care lucrează în baza legilor în vigoare, ci este nevoie de o îmbunătăţire a legislaţiei.

„Eu nu fac greşeala să critic instituţii ale statului, dintr-un motiv foarte simplu, lucrează cu materialul clientului. Atâta timp cât există, poate, articole neclare, nu poţi să acuzi un sistem. Cred că ar trebui organizată o dezbatere publică transparentă. (...) O dezbatere nu face rău nimănui, şi până la urmă s-ar putea să ajungem la concluzia că poate e de modificat ceva, poate nu e de modificat, dar toată lumea înţelege", a mai spus Liviu Dragnea. Sursa: administratie.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani