Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dosar penal în cazul tânărului mort la Mănăstirea Putna. Ce au aflat părinții de la călugări

Dosar penal în cazul tânărului mort la Mănăstirea Putna. Ce au aflat părinții de la călugări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 17 ani, care a fost victima unui accident cel puţin bizar în incinta Mănăstirii Putna, din judeţul Suceava.

Elev la Seminarul Teologic din Iaşi, adolescentul făcea voluntariat în gospodaria lăcaşului de cult şi, potrivit anchetatorilor, a fost strivit de uşile metalice ale unui lift de cărat marfă.

Tânărul a fost transportat de urgenţă la un spital din Iaşi însă, din nefericire, medicii nu l-au mai putut salva. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar personalul mănăstirii urmează să fie audiat.

Părinţii adolescentului au aflat cu groază de teribilul accident şi au sperat până în ultima clipă că medicii să le salveze copilul. Nimeni de la mănăstire nu le-a dat prea multe explicaţii.

Tatăl nici acum nu-şi explică de ce a ajuns băiatul să care marfă din pivniţă, cu liftul. După trei zile la Terapie Intensivă, tânărul seminarist s-a stins.

Dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt Spitalul de Neurochirugie Iaşi: „Pacientul s-a internat în urma unui traumatism cerebral grav. A necesitat intervenţii endovasculare, cu toate acestea evoluţia a fost nefavorabilă”.

În familie a lăsat o durere imensă şi o întreagă comunitate a rămas înmărmurită. Oamenii şi rudele ştiau că a plecat să facă voluntariat timp de o luna şi să ajute la pregătirile pentru hram.

Lungu Iulian, frate: „A avut un accident acolo în lift. Era deja acolo când m-a sunat ultima dată: că e totul bine, munceşte şi... urmă să vină acasă la sfârşitul lunii.”

Potrivit anchetatorilor, accidentul s-a petrecut în beciul mănăstirii, unde funcţiona un lift cu uşi metalice. Băiatul ar fi fost prins că într-o menghină.

Poliţiştii continuă cercetările şi tot personalul mănăstirii va fi audiat. Cei de la Putna au refuzat să comenteze tragica întâmplare. Sursa: stirileprotv.ro


ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani