Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dezvăluiri din tunul de la Loteria Română: Statul român nu poate încasa 75 de milioane de euro

Dezvăluiri din tunul de la Loteria Română: Statul român nu poate încasa 75 de milioane de euro

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Tunul de la Loteria Română continuă. Statul român nu poate încasa suma de 75 de milioane de euro, prevăzută în contractual încheiat cu Novomatic din cauza unor clauze contractuale. Subiectul a fost dezbătut pe larg în emisiunea "Jocuri de Putere".

Contractul dintre Loteria Română şi Novomatic a fost semnat în 2013, pentru o perioadă de 15 ani. Prin acest contract Loteriei Române i se garanta un venit proporţional, de 75 milioane de euro.

„Garanţia societară din contractul respectiv pe care îl aveţi dumneavostră este de 75 de milioane. Acolo au fost 2 garanţii, a fost o garanţie bancară de 20 de milioane care a fost depusă în decembrie şi a exprirat în ianuarie şi nu s-a mai prelungit şi Novomatic-ul şi-a luat banii înapoi, iar cea societară de 75 de milioane nu a fost pusă niciodată pentru că acolo erau nişte clauze în contract care spuneau că cei 75 de milioane se vor pune în momentul când Novomatic-ul va avea operaţional 10.000 de aparate. În momentul de faţă s-au instalat până în 6000 de aparate din care, în ultimele 2 luni, s-au luat 1000 înapoi în depozit",  spune Sorin Constantinescu, fost consilier al Loteriei Române.

Fosutul consilier al Loteriei Române a dezvăluit şi care a fost de fapt câştigul Loteriei.

Întrebat de Rareş Bogdan câţi bani a luat Loteria până astăzi, de când a semnat contractul, Constantinescu a răspuns: "Păi faceţi un calcul, un 300 de euro pe lună de aparat, înmulţit cu 5000 de aparate, este un milion jumătate, înmulţit cu 12 luni, cam 20 de milioane, împărţit la 2, cam zece milioane, în loc de 75. În acest moment, aşa cum sunt clauzele în contract Novomatic-ul, practic, nu are nicio vină pentru că Loteria nu a pus la dispoziţie spaţii aşa cum a cerut Novomatic".

În octombrie 2013 când a fost încheiat contractul, Victor Ponta spunea că este o afacere foarte bună. „Zece ani de zile, la Loteria Română, am luat zece milioane de euro. Acum am semnat un contract să luam 75 de milioane de euro. Deci, de la 10 la 75. Dacă te uiţi la televizor, o să afli că e ceva rău. Asta e, n-ai ce să faci. O să ţipe unii care nu platesc taxe că de ce am luat 75 si de ce nu mai iau 10. Asta e. Explicăm, spunem", a declarat premierul, la o zi după ce a fost anunţată încheierea contractului. Sursa: realitatea.net

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani