Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Toate maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, la Botoşani! Vezi în ce condiţii!

Toate maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, la Botoşani! Vezi în ce condiţii!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Botoşani vor fi ridicate, dar doar în anumite situaţii, după cum a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În luna mai, Curtea Supremă admis recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului si a stabilit ca procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale. Viceprimarul Cosmin Andrei susţine însă că sunt unele excepţii, scrie stiri.botosani.ro.

„Municipalitatea este administratorul drumului. Pentru condiţii de viabilitate pe străzile municipiului Botoşani putem ridica autoturisme în situaţii de urgenţă, le putem ridica de pe spaţiul verde, pentru că suntem administratori ai spaţiului verde, de asemenea de pe domeniul public şi privat al municipiului, dau un exemplu cu parcările de reşedinţă unde se poate aplica această lege, restricţiile sunt doar pe trama stradală. Excepţia ridicată la Curtea Consituţională se referă doar la acest aspect, dar în parcările de reşedinţă şi în cele cu plată pot fi ridicate autoturisme", a precizat edilul. De asemenea, municipalitatea ia în calcul reducerea la jumătate a taxei de ridicare a autoturismelor, care la Botoşani a fost stabilită la 360 de lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani