Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum vor fi înmormântați românii uciși de coronavirus. Măsuri dureroase pentru familii

Cum vor fi înmormântați românii uciși de coronavirus. Măsuri dureroase pentru familii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la peste 250, iar mai puțin de 20 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi de noul virus. Din păcate, autotitățile s-au pregătit și pentru scenarii negre. În Monitorul Oficial a fost publicat un Ordin al Ministerului Sănătăţii, care reglementează clar modul în care vor fi manipulate trupurile neînsufleţite ale celor care ar deveni victime Covid-19. Protocolul de înmormântare este unul foarte strict, iar întrega procedură este deopotrivă nouă și extrem de dureroasă pentru orice familie.

Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat deja în Monitorul Oficial, relatează hotnews.ro. Protocolul este unul strict.

Astfel, cel mult două persoane dintre aparţinătorii decedatului (rude, prieteni) pot vedea cadavrul şi doar îmbrăcaţi cu echipament de protecţie, conform Protocolului specific. Trupurile neînsufleţite sunt pulverizate cu produse biocide şi introduse în saci, care sunt de asemenea pulverizaţi cu substanţe de tipul celor amintite, înainte de a fi introduşi în sicrie ce urmează a fi închise şi sigilate. Înhumarea sau, după caz, incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp, arată hotnews.ro. „Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)”, se prezicează în documentul menţionat. Apoi, obligatoriu, transportul cadavrului către morgă de la secţia din unitatea sanitară în care s-a produs decesul se face în sac închis ermetic. Liftul şi targa prin care a fost asigurat transportul cadavrului din secţia unităţii sanitare până la frigiderul din morgă vor fi dezinfectate tot cu produse pe bază de formol. „În cazul în care familia nu vine să ridice cadavrul, se vor anunţa autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp”, se precizează în documentul care poate fi citit integral aici.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani