Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum îţi golesc hoţii contul bancar

Cum îţi golesc hoţii contul bancar

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Până acum, hoții din bancomate recurgeau la fel de fel de ”șmecherii” hardware pentru a-ți fura banii de pe cardu. Ei trebuiau să creeze clone ale cardurilor tale pentru a-ți putea accesa economiile, dar acum au descoperit o metodă mult mai ușoară.

Dacă nu modificau bancomatele pentru a-ți clona cardurile, încercau să fure detaliile de pe site-urile de cumpărături online, dar și asta a devenit mai greu, pe măsură ce băncile au început să introducă metode de autentificare mult mai complexe.

Ce a rămas de făcut pentru cei care vor să se îmbogățească rapid? Ei bine, atacă direct bancomatele. Un studiu îngrijorător arăta, la un moment dat, că majoritatea bancomatelor din lume încă sunt bazate pe sitemul de operare Windows XP. Acesta nu mai primește actualizări de securitate de la Microsoft, fiind foarte vulnerabil în fața celor care se pricep destul de bine la programare. Asta este cazul și cu o serie de noi atacuri care presupun introducerea unui malware în sistemul bancomatelor. Astfel, hackerii pot face mașinăriile să scoată bani din orice cont fără să folosească un card bancar.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani