Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
COD RUTIER 2018! Ce vehicul poate fi condus fără permis pe drumurile publice

COD RUTIER 2018! Ce vehicul poate fi condus fără permis pe drumurile publice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Așadar, o persoană care nu are permis de conducere, dar conduce pe drumurile publice un tractor agricol sau forestier neînmatriculat/ neînregistrat, nu comite o infracțiune, au decis judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Completul de la Curtea Supremă a luat această decizie pornind de la ideea că tractorul nu este asimilat autovehiculului. Totul a pornit de la o sesizare a Curţii de Apel Timişoara pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, într-un dosar în care un bărbat a fost achitat de Judecătoria Deta pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art. 334 alin. 1 şi art. 335 alin. 1 din Codul penal.

Judecătorii de la ÎCCJ au admis sesizarea, stabilind că nu constituie infracţiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere, informează ziarulonline.ro.

COD RUTIER. „În interpretarea noţiunii de ‘autovehicul’, prevăzută de art. 334 alin. 1 din Codul penal şi art. 335 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 6 pct. 6 si pct. 30 din OUG nr. 195/2002, modificată şi completată prin OG nr. 21/26.08.2014, conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat potrivit legii sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu întruneşte condiţiile de tipicitate ale infracţiunilor prevăzute de art. 334 alin. 1 din Codul penal, respectiv, de art. 335 alin. 1 din Codul penal. Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit dispoziţiilor art. 477 alin. (3) din Codul de procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, 12 aprilie 2017”, se arată în decizia instanţei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani