Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
COD GALBEN de furtuni puternice în mare parte din ţară. Vine și la noi!

COD GALBEN de furtuni puternice în mare parte din ţară. Vine și la noi!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, un nou cod galben de caniculă, dar şi un cod galben de furtuni puternice.

În intervalul 1 august, ora 16.00 – 2 august, ora 18.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, iar din a doua parte a nopţii îndeosebi în centru, nord şi nord-est, precum şi la munte. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 30...40 l/mp.

În noaptea de marţi spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în sud-estul ţării.

În cursul zilei de marţi, 2 august, vremea va fi în continuare caniculară în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

În restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatură – umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani