Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cioloș spune cum și-a ales miniștrii: 40% din cei pe care i-am contactat m-au refuzat

Cioloș spune cum și-a ales miniștrii: 40% din cei pe care i-am contactat m-au refuzat

Preierul Romaniei, Dacian Ciolos, a explicat, duminica seara, modul in care si-a ales echipa de ministri, precizand ca multe persoane l-au refuzat.

„I-am ales pornind si de la anumite recomandari din sectorul privat, aveam contacte. Erau si oameni despre care stiam ca nu vor accepta. Pe baza de recomandari am incercat sa gasesc oameni cu viziune, proiecte, sa fie gata sa se angajeze in aceasta activitate. Sunt destui oameni care perfomau si care castigau foarte bine, mult mai bine ca un ministru, si pe care a trebuit sa ii conving sa renunte un an de zile la proiectele lor", a declarat premierul, la Digi 24.

Acesta a marturisit ca au fost si oameni care au refuzat ca intre in echipa sa.
„Nu cred ca au fost 50%, dar 40% au fost (oameni care au refuzat sa fie ministri - n.red.). La 40% dintre ministere am contactat doi sau trei oameni. Au fost si ministere la care am cautat doi sau trei oameni si apoi am ales", a punctat acesta.

Dacian Ciolos a explicat si de ce s-a grabit cu formarea unui Guvern.
„Aveam 10 zile la dispozitie, dar eram intr-o perioada in care situatia nu era stabila in Europa, Romania nu avea guvern, daca nu propuneam luni, ca sa fie marti votat, miercuri presedintele pleca si nu mai puteam depune juramantul. Am fost constient ca e important sa avem un guvern stabil cat mai repede. Au fost ezitari, pentru ca eu nu am avut un partid in spate, care sa vina cu propuneri pentru ministere", a spus Ciolos.

Seful Executivului a mai spus ca nu a discutat cu partidele despre oamenii care au format Guvernul.
„Asupra oamenilor nu am discutat cu partidele. Am avut anumite sugestii, dar de care nu am tinut cont, pentru ca am vrut sa imi asum singur responsabilitatea", a punctat acesta.

Despre retragerea lui Andrei Baciu, primul nominalizat pentru Ministerul Sanatatii, Ciolos a sustinut ca nu l-a retras pe acesta doar din cauza pozelor de pe vremea cand lucra ca manechin, ci si din pricina faptului ca nu a fost sincer in privinta CV-ului sau, fara a intrat mai mult in detalii. Sursa: ziare.com

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani