Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce simboluri a ascuns Google în desenul care definește România

Ce simboluri a ascuns Google în desenul care definește România

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Ziua Națională a României - 2017 este celebrată de Google printr-un doodle special care mizează pe o serie de simboluri tradiționale, extrem de interesante. Cel mai ascuns detaliu este în interiorul literelor O din GOOGLE: cele două personaje în costume populare simbolizează soarele și luna care se sărută.

Ziua Națională a României - 2017 este prilej pentru un doodle surprinzător propus de gigantul american Google. Desenul pentru Ziua Națională a României 2017 este realizat de ilustratorul român Aitch și, conform prezentării de pe site-ul Google, descrie moștenirea bogată a țării, pe fundalul unui covor tradițional românesc.

Elementele simbolice pe care Google le propune în desenul de Ziua Națională a României sunt râsul (linxul), fructul de măceș, stejarul, dar și referiri la cerb, munți și păduri "simbolizând peisajele emoționante și resursele bogate".

România este faimoasă, de asemenea, spune Google în prezentarea de Ziua Națională a României - 2017, prin ceramica tradițională cum e cea de la Horezu sau Marginea (reprezentată pe litera L din doodle-ul Google).

Un alt simbol capital care integrează folclorul și baladele românești este luna, arată Google în descrierea acestui doodle omagial de Ziua Națională a României - 2017.

„În imagine, soarele și luna apar ca un cuplu format din bărbat și femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie să se sărute", explică Google.

O zi națională fericită, România! ne urează Google.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani