Ce a descoperit un român pe bordul unei mașini de 7.300 de euro. Sfaturi pentru a evita aceste țepe

Ce a descoperit un român pe bordul unei mașini de 7.300 de euro. Sfaturi pentru a evita aceste țepe

In situatia in care nu sunteti convinsi ca masina pe care vreti s-o cumparati are numarul de kilometri pretinsi de vanzator, atunci e bine sa stiti ca o puteti verifica la dealerii autorizati, unde exista baze de date cu istoricul autoturismului.

Nu de alta, dar v-ati putea trezi ca ati dat banii pe o rabla, mai ales ca in Romania falsificarea kilometrajului a devenit sport national.

Ultimul patit, un bucurestean care a constatat ca masina are 600 de mii de kilometri rulati, de 7 ori mai mult decat scria in acte.

„La bord avea 95 de mii de kilometri, cum scria si in anunt. Am facut act de vanzare cumparare si am plecat amandoi fericiti. mai mult el", povesteste pagubitul.

O saptamana i-a trebuit acestui barbat sa-si dea seama ca afacerea pe care a incheiat-o a fost grozava doar pentru cel care i-a vandut autoturismul.

5500 de euro a platit, plus alti 1800 de euro, pe o masina chipurile nefolosita. Cat de departe era de adevar a aflat cand a ajuns la service.

„Chiar daca ma asteptam sa fi umblat la km, nu ma asteptam sa aiba atat de multi, mai ales ca avea 450.000 in 2011. Daca facem o medie, masina ar avea 604 mii kilometri in acest moment. Luand aceasta teapa, m-am hotarat sa ma duc la politie si sa fac plangere penala"

Mai ales ca, sustine tot el, carnetul de service in care sunt trecuti tot cu 500 de mii de km mai putin, poate fi falsa.

Putini stiu insa ca exista o portita, ca sa nu mai ajunga nimeni intr-o astfel de situatie.

Informatii pretioase despre istoricul masinii putem afla de la dealeri autorizati, unde exista o astfel de baza de date. Atentie insa. le puteti accesa doar daca veniti insotiti de proprietarul autoturismului.

In plus, informatiile apar doar daca masina a fost reparata in service-uri autorizate.

Pentru ca soferii sa nu mai fie pacaliti, oficialii vor ca Uniunea Europeana sa aiba o baza de date cu toate masinile din spatiul comunitar. Aceasta va fi obligatorie si in Romania si va contine informatii legate de inspectie tehica si distanta parcursa de automobile. Partea proasta este ca va mai dura ceva timp pana cand va fi gata.

„In acest moment, doar producatorii au acces la baza asta de date, nu si service-urile independente sau persoane private. In urmatorii ani, va fi pusa la dispozitia oricui", spune Constantin Vasilescu.

Pana atunci, avocatii ne sfatuiesc sa apelam la justitie daca suntem pacaliti. Fapta poate fi pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani. Sursa: stirileprotv.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.