Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Câți bani alocă Guvernul pentru alegerile locale din 5 iunie

Câți bani alocă Guvernul pentru alegerile locale din 5 iunie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, miercuri, că Executivul a alocat pentru desfăşurarea alegerilor locale, care vor avea loc în 5 iunie, suma de 350 milioane de lei. Suciu a explicat că suma este mai mare decât cea atribuită la alegerile precedente întrucât nu se mai utlizează fonduri de la bugetele locale, notează Mediafax.

„Nu se mai utilizează bani de la bugetele locale", a punctat Suciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, o altă noutate o reprezintă apariţia a 180 de operatori tehnici care introduc date suplimentare, cum ar fi CNP-ul, prin intermediul unui sistem operat de STS. Ei vor fi plătiţi la fel ca şi membrii comisiilor electorale, adică 85 de lei / zi, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, în suma alocată de la bugetul de stat, sunt incluse şi fondurile necesare pentru plata indemnizaţiilor membrilor birourilor electorale de circumscripţie, ale birourilor electorale ale secţiilor de votare şi ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.

De asemenea, sunt incluse costurile de implementare ale Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Totodată, un element de noutate a fost adus prin introducerea operatorilor de calculator în secţiile de votare ale căror indemnizaţii sunt asigurate de la bugetul de stat.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani